دسترسی سریع

مقاله: آزمون عملی طراحی صحنه در کنکور هنر

مقدمه

طراحی صحنه یکی از شاخه‌های جذاب و خلاقانه در رشته هنر است که در کنکور هنر نیز به‌عنوان یکی از گرایش‌های تخصصی شناخته می‌شود. برای ورود به این رشته، داوطلبان علاوه بر آزمون تئوری، باید در مرحله‌ی دوم، یعنی آزمون عملی طراحی صحنه شرکت کنند. این آزمون میزان خلاقیت، دانش بصری و مهارت فنی داوطلبان را در طراحی فضاهای نمایشی می‌سنجد.

طراحی صحنه تبدیل خیال به واقعیت بصری واقعیتی است قابل لمس و دیدن است ، طراح صحنه خالق دنیایی است که در ذهن نمایشنامه نویس بوده اما به شیوه ی خاص خودش طراحی صحنه یک پکیج کامل از فرم، رنگ، نور، حجم، خط و بافت است.

طراحی صحنه یکی از رشته های گروه نمایشی است، در این رشته هنرمند نیاز به ذهنی خلاق و پویا دارد تا نیاز نمایشنامه نویس و همینطور کارگردان را برطرف کند و مکان جدیدی را برای مخاطب خلق کند.

این آزمون معمولا به فاصله یک ماه از کنکور تئوری و فقط در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران برگزار میشود اما پیشنهاد می شود برای اماده سازی خودتان به این یک ماه بسنده نکنید و زودتر از ان شروع به خواندن نمایشنامه های مختلف و دیدن فیلم تئاتر های مطرح کنید.

 

اهمیت آزمون عملی طراحی صحنه

آزمون عملی بیش از آن‌که مهارتی صرف باشد، نشان‌دهنده‌ی درک داوطلب از مفاهیم صحنه، فضا، نورپردازی و زیبایی‌شناسی است. در این آزمون، توانایی تجسم فضایی، تسلط به اصول پرسپکتیو، طراحی عناصر صحنه و حتی داستان‌پردازی بصری مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

 

 

توضیحات در رابطه با نحوه برگزاری 

ابتدا  بچه‌ها دعوت میشن به مصاحبه در دانشگاه تهران ، مصاحبه‌اش دو مرحله است که  دو مرحله در یک روز اتفاق می‌افتد هنرجو قبل از اینکه وارد  باکس داوری شود داوران هنرجوها را دعوت می‌کنند در یک سالن ۱۰ نفر وارد میشوند و با تخت شاسی،  کاغذ طراحی و مداد باید اسکیس بزنن که  ۱۰ الی ۱۵ دقیقه زمان دارند که اسکیس بزنن از طبیعت بی‌جان  و یک سری وسایل چیدمان شده که تابلو مجسمه و...  است ازخود فضایی که در سالن هست ممکنه فضا راه پله، نرده ،پنجره یا هر چیز دیگری باشد و بعد از اتمام تایم اسکیس دعوت میشوند به باکس‌هایی که داورا منتظرشون هستن تک به تک با دو داور می‌شینن به گفتگو 

داورها ابتدا اسکیس‌ها را می‌بینند که قدرت دست و قلم و طراحی را چک کنند و مرحله بعد  شروع می‌کنند به گفتگو با هنرجو که این گفتگو شامل چند مرحله می‌شود 

برگه رزومه هنرجو رو چک می‌کنند چون بچه‌ها قبل از ورود به اون باکس مصاحبه باید یک برگه رزومه که  در اختیارشون گذاشتن رو تکمیل کنند و اون رو با خودشون وارد اتاق ببرند  داورها برگ رزومه‌ای که تکمیل کرده تحویل می‌گیرند نسبت به اون چیزهایی که در اون نوشته از هنرجو سوال می پرسند مثلا نوشته شده شما تا حالا چه نمایشنامه‌هایی خوندید هنرجوی تعدادی نمایشنامه  نوشته و داورا سعی می‌کنند درباره اون نمایشنامه‌ها باهاش گفتگو کنند و ممکنه بگن این نمایشنامه‌ای که خوانده‌اید یکی از صحنه‌هاشو که حالا ممکنه خود داور حتی اشاره کنه کدوم صحنه یا فضای کلی نمایش را برای ما طراحی کنید یعنی در واقع اگر طراحی صحنه نمایش شما بودید چه فضایی را در نظر می‌گرفتید و هنرجو باید در یک تایم محدود آن فضا را طراحی کند و یک اسکیس بزند بعد ممکنه خود هنرجو هم چیزهایی رو ساخته باشه و همراه داشته باشد ماکت ممنوع شده ولی بعضاً با خود می‌برند یا یک سری عکس و اکسسوری‌های کوچک بچه‌ها می‌سازند و با خود می‌برند مثل صندلی یا پیانو و غیره…

 

ممکنه  از هنرجوها بپرسند  چقدر اطلاعات معماری داری و چند نفر از معماران جهان یا داخلی را نام ببرید اطلاعاتی درباره طراحان صحنه معروف حالا سینما و تئاتر ایران یا حتی جهان سوال می‌پرسند چه طراحان صحنه‌ای رو شما می‌شناسید و چه کارهایی را از آنها دیده‌اید درباره تئاترها یا فیلم و سریال‌هایی که بچه‌ها تماشا کردن می‌پرسند   مثلاً این تئاتری که دیدی یا این فیلمی که دید چه نظری دارید در مورد  طراحی صحنه و فضای بصری !!! اگه تو طراح صحنه بودی چه تغییراتی توش می‌دادی از چه جنس و متریالی استفاده می‌کردی در این صحنه حتی اون اسکیسی که بچه‌ها اونجا می‌زنن از اون نمایشنامه ممکنه بپرسند که خب اگر بخوای همچین چیزی رو به اجرا در بیاری آیا از چوب استفاده می‌کنی از فلز استفاده می‌کنی و چرا یا از چه رنگ‌هایی استفاده می‌کنی فضای نمایش رو گرم می‌گیری سرد می‌گیری  در واقع میخوان بدونن  میزان خلاقیت رو داره و دید معمار گونه و دید طراح صحنه می‌تونه داشته باشه که در انتخاب رنگ‌ها در انتخاب متریال و در انتخاب فضای بصری اون نمایش می‌تونه آدم خلاقی باشه و این رو بتونه صحبت کنه بتونه بکشه اونجا به اجرا در بیاره ممکنه  عکس‌  از بناهای باستانی یا حتی صحنه‌هایی از مثلاً تئاترهای معروف ایران یا غربی نشان بدن  و بگن نظرت رو درباره این نوع طراحی صحنه این عکسی که داری می‌بینی به ما بده  

میزان شناخت اون هنرجو از مبانی هنر تجسمی هم خیلی براشون مهمه چقدر نقاشی رو می‌شناسه چقدر با رنگ آشناست چقدر با اصول و مبانی هنرهای تجسمی آشناست چقدر گرافیک می‌دونه و اگر احیاناً هنرجویی به نرم‌افزاری در حوزه طراحی مسلط باشه براشون خیلی جذابه هنرجو  ممکنه بگه من فلان نرم‌افزار بلدم فلان کارو انجام میدم یا حتی نمونه‌های رو هنرجویان با خودشون می‌برن  که این طرح رو با فلان نرم‌افزار مثلاً طراحی کردم پس تسلط هنرجو به رنگ و نقاشی و معماری و تئاتر اینجا سنجیده می‌شه در پایان به یک جمع‌بندی می‌رسند و یک نمره‌ای رو حالا بین صفر تا صد به اون هنرجو می‌دهند. 

 

مواردی که داوران ارزیابی می‌کنند

1. خلاقیت در ایده‌پردازی

خیال پرداز باشید ! یکی از مهارت های لازم در این رشته قدرته تخیل است ، شما متن نمایشنامه را میخوانید و همه چیز به تخیل شما بستگی دارد که چگونه صحنه را طراحی کنید

 

2. ترکیب‌بندی و نحوه چیدمان عناصر در صحنه

 

3. تسلط بر اصول پرسپکتیو و عمق فضا

 

4. توانایی طراحی دکور، اشیاء و شخصیت‌ها

 

5. بیان تصویری داستان و مفهوم موضوع

 

6. نظافت، دقت و زیبایی کلی اثر

۷.شما باید توانایی کار کردن در مکان های سخت و همچنین ساعات طولانی را داشته باشید ، یک طراح صحنه لوکیشن های مختلفی را تجربه میکند

۸.انعطاف پذیر بودن و توانایی ارتباط گرفتن برای کار گروهی

نحوه آماده سازی و تمرین برای ازمون عملی طراحی صحنه

در ابتدا بهتر است کتاب های مرتبط با طراحی صحنه را مطالعه کنید که هم اطلاعات عمومی خود را درباره این رشته بالا ببرید و هم در رابطه با بخش اسکیس می توانید از همین مراجع استفاده کنید سپس شروع به خواندن نمایشنامه های مطرح ایران و جهان از جمله اثار شکسپیر ،چخوف ، بیضایی و رادی کنید و سعی کنید بعد از خواندن هر کدام از صحنه احتمالی که در ذهنتان برای این اثر خلق کرده اید اسکیس های متعدد بزنید این کار هم به پیشرفت شما در اسکیس و هم باز شدن ذهنتان برای طراحی کمک میکند.

نکته بعدی دیدن تئاتر است که اگر این شرایط در شهر شما وجود ندارد میتوانید از فیلم تئاتر های موجود در اینترنت استفاده کنید و سعی کنید پس از دیدن هر اثر به تحلیل کلی و طراحی صحنه ان بپردازید و بهتر است برای درک بهتر نتایج این گزینش را در دفتری کوچک بنویسید و نگه دارید.

 

تکنیک‌ها و نکات کلیدی برای موفقیت

تمرین طراحی فضاهای سه‌بعدی با پرسپکتیوهای مختلف (یک نقطه‌ای، دو نقطه‌ای و سه نقطه‌ای)

تمرین طراحی نورپردازی و سایه‌ها

آشنایی با طراحی دکور نمایش‌های کلاسیک و مدرن

تمرین خلق فضا براساس متن نمایشنامه (به‌عنوان تمرین شخصی)

تمرین استفاده از ابزارهای مختلف برای بیان بصری بهتر

مشاهده نمونه آثار دانشجویان طراحی صحنه

 

منابع پیشنهادی برای آمادگی

تکنیک صحنه یک و دو ، طراحان صحنه یونان و رم باستان ، طراحی صحنه ، مبانی نظری طراحی صحنه ، تاریخ طراحی صحنه تئاتر در ایران ، امکانات صحنه ، تجسم دراماتیک طراحی صحنه ، طراحی و اسکیس در صحنه تئاتر

کتاب طراحی صحنه – نوشته‌ «هال پرین» (ترجمه‌شده)

مبانی طراحی صحنه – ریچارد اسکیلز

 مجموعه کتاب‌های کمک آموزشی کنکور هنر (نشر کارنامه‌کتاب، مشق هنر، نشر آبان)

 مشاهده آثار تئاتری و فیلم‌ها و تحلیل صحنه‌ها

شرکت در کلاس‌های عملی یا دوره‌های آموزشی طراحی صحنه

مطالعه کردن این کتاب ها به شما در روز آزمون عملی کمک میکند و باعث میشود مهارت های خود را افزایش دهید .

 

دانشگاه های ارائه دهنده رشته طراحی صحنه

در بخش دانشگاه های سراسری متاسفانه فقط دو دانشگاه پذیرش این رشته را دارند که شامل دانشگاه تهران و دانشگاه هنر تهران میشوند و دانشگاه غیرانتفاعی سوره و پارس هم این رشته را ارائه میدهند.

ظرفیت پذیرش دانشگاه ها در رشته طراحی صحنه

طبق دفترچه منتشر شده از سمت سازمان سنجش در انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۲ پذیرش دانشگاه ها به شکل زیر است:

دانشگاه تهران ۱۲ نفر (با آزمون)

دانشگاه هنر تهران ۱۵ نفر ( با آزمون)

دانشگاه غیرانتفاعی سوره ۳۰ نفر ( صرفا سوابق تحصیلی)

دانشگاه غیرانتفاعی پارس ( صرفا سوابق تحصیلی)

آینده و بازار کار طراحی صحنه در ایران با وجود چالش‌ها، ظرفیت‌ها و مسیرهای مختلفی برای رشد و اشتغال دارد. در ادامه، تحلیلی جامع درباره‌ی وضعیت فعلی، فرصت‌های شغلی و چشم‌انداز این رشته ارائه می‌دهیم:

 

بازار کار و آینده طراحی صحنه در ایران

۱. حوزه‌های اصلی فعالیت یک طراح صحنه در ایران

حوزه کاری 

تئاتر طراحی دکور، لباس، نور و فضاسازی در نمایش‌های صحنه‌ای؛ مهم‌ترین بستر تخصصی طراح صحنه.

سینما و تلویزیون طراحی لوکیشن، دکور داخلی و خارجی برای فیلم‌ها، سریال‌ها و برنامه‌های تلویزیونی.

طراحی صحنه رویدادها

طراحی فضا برای همایش‌ها، جشنواره‌ها، کنسرت‌ها، برنامه‌های زنده و تلویزیونی.

تبلیغات و موزیک‌ ویدیو طراحی لوکیشن، نور و چیدمان برای پروژه‌های تجاری و تبلیغاتی.

نمایشگاه‌ها و دکوراسیون موقت

طراحی غرفه، فضاهای هنری یا مفهومی برای نمایشگاه‌ها، گالری‌ها و مراسم‌ها.

آموزش و پژوهش تدریس در دانشگاه‌ها، آموزشگاه‌ها یا فعالیت‌های پژوهشی در زمینه طراحی صحنه.

 

۲. مهارت‌های مورد نیاز برای موفقیت در بازار کار

تسلط به نقاشی، طراحی و پرسپکتیو

آشنایی با نرم‌افزارهای طراحی سه‌بعدی (مانند SketchUp، AutoCAD، Rhino، Blender)

توانایی ایده‌پردازی و فضاسازی مفهومی

دانش درباره نور، رنگ، بافت و چیدمان فضا

توانایی کار گروهی با کارگردان، نورپرداز، طراح لباس و…

مدیریت پروژه و اجرای دکور در صحنه‌های واقعی

 

۳. وضعیت فعلی بازار کار در ایران

در تئاتر، فرصت کاری به نسبت زیاد است ولی معمولاً دستمزدها پایین و پروژه‌ها محدود به بودجه دولتی هستند.

در سینما و تلویزیون، با حضور در پروژه‌های حرفه‌ای می‌توان به درآمد بالاتری رسید، اما رقابت بسیار زیاد است.

طراحی صحنه در تبلیغات و رسانه‌های نو (مانند موزیک‌ویدیوها و اینفلوئنسر مارکتینگ) در حال رشد است.

پروژه‌های آزاد (فریلنسری) در حال گسترش است و طراحان می‌توانند با نمونه‌کار خوب، از سفارش‌های خارج از کشور هم بهره‌مند شوند.

 

---

۴. چشم‌انداز آینده این رشته در ایران

✅ فرصت‌ها:

رشد تئاتر تجربی و نمایش‌های شهری

افزایش تولید محتوای تصویری در شبکه‌های اجتماعی

توسعه‌ی صنعت نمایشگاه، جشنواره و مراسم

ورود هنرهای جدید مثل ویدئو آرت، اینستالیشن و تجربه‌محور

 

چالش‌ها:

کمبود بودجه و حمایت مالی از پروژه‌های هنری

نبود جایگاه مشخص و پایدار برای طراح صحنه در برخی پروژه‌ها

وابستگی به روابط کاری برای ورود به بازار حرفه‌ای

تمرکز امکانات در تهران و چند شهر بزرگ

 

 

۵. چگونه وارد بازار کار شویم؟

1. ساخت نمونه‌کار قوی (Portfolio)

 

2. همکاری با گروه‌های تئاتری مستقل یا فیلم‌سازی دانشجویی

 

3. شرکت در ورکشاپ‌ها و جشنواره‌ها

 

4. فعالیت در شبکه‌های اجتماعی برای نمایش آثار

 

5. ادامه تحصیل یا کارآموزی نزد طراحان حرفه‌ای

 

 

 

🎯 

🎓 رتبه لازم برای قبولی در رشته طراحی صحنه (بر اساس کنکور هنر)

دانشگاه نوع سهمیه رتبه در منطقه ۱ رتبه در منطقه ۲ رتبه در منطقه ۳

دانشگاه تهران روزانه زیر ۲۰۰ زیر ۳۰۰ زیر ۵۰۰

دانشگاه هنر تهران روزانه تا حدود ۳۰۰ تا ۴۵۰ تا ۷۰۰

دانشگاه الزهرا (ویژه دختران) روزانه تا حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ تا ۸۰۰

دانشگاه سوره (غیردولتی) پردیس / آزاد تا حدود ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰

دانشگاه نیشابور / بوشهر روزانه تا حدود ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰

 

> توجه: این رتبه‌ها بر اساس سال‌های اخیر (تا ۱۴۰۳) است و ممکن است در هر سال نوسان داشته باشد. قبولی نهایی به نمره آزمون عملی نیز بسیار بستگی دارد.

 

 

🧪 آزمون عملی چقدر اهمیت دارد؟

آزمون عملی حدود ۵۰ درصد نمره نهایی را تشکیل می‌دهد. بنابراین:

حتی اگر رتبه‌ات متوسط باشد، با نمره بالا در آزمون عملی می‌توانی دانشگاه خوبی قبول شوی.

برعکس، رتبه‌ی عالی بدون نمره مناسب عملی، شانس قبولی را کم می‌کند.

 

 

📘 نکات تکمیلی برای قبولی:

1. در دفترچه انتخاب رشته، رشته طراحی صحنه معمولاً در گروه هنرهای نمایشی آمده.

 

2. فقط کسانی که آزمون عملی طراحی صحنه را شرکت کنند، امکان قبولی دارند.

 

3. دانشگاه‌هایی مانند تهران، هنر تهران و الزهرا از جمله معتبرترین‌ها در این رشته هستند.

 

🎭 نحوه برگزاری آزمون عملی طراحی صحنه در کنکور هنر

1. مرحله اول: اطلاعیه سازمان سنجش

پس از اعلام نتایج اولیه کنکور هنر (مرحله تستی)، سازمان سنجش اطلاعیه‌ای صادر می‌کند برای:

ثبت‌نام در آزمون‌های عملی رشته‌های هنر

مشخص کردن رشته‌هایی که داوطلب می‌خواهد آزمون عملی آن‌ها را بدهد (طراحی صحنه، نقاشی، مجسمه‌سازی و...)

 

📌 توجه: داوطلبان باید در زمان مقرر ثبت‌نام کنند و هزینه‌ای (مثلاً ۱۵۰-۲۰۰ هزار تومان) برای شرکت در آزمون عملی بپردازند.

 

 

2. زمان و مکان برگزاری آزمون

معمولاً در اواسط مردادماه برگزار می‌شود.

محل آزمون توسط سازمان سنجش اعلام می‌شود و معمولاً در یکی از دانشکده‌های هنر یا حوزه‌های خاص در تهران یا مراکز استان‌هاست.

 

 فرمت آزمون طراحی صحنه

 

مدت زمان ۳ تا ۵ ساعت (معمولاً ۴ ساعت)

نوع آزمون عملی/ترسیمی

موضوع آزمون یک موضوع خلاقانه به‌صورت متنی یا تصویری ارائه می‌شود؛ داوطلب باید با استفاده از مهارت خود، صحنه‌ای طراحی کند.

محورهای آزمون طراحی فضا، دکور، نور، ترکیب‌بندی، خلاقیت بصری، پرسپکتیو

 

❌ استفاده از دوربین، موبایل، یا طرح آماده ممنوع است.

 

 ملاک‌های ارزیابی داوران

داوران (اساتید دانشگاهی و طراحان حرفه‌ای) بر اساس موارد زیر اثر شما را ارزیابی می‌کنند:

خلاقیت و ایده‌پردازی

طراحی صحیح پرسپکتیو و عمق فضا

ترکیب‌بندی بصری و سازمان‌دهی اجزاء

کیفیت فنی اجرای اثر

بیان مفهومی و داستانی طراحی

نظافت و دقت در اجرا

 

 

 نکات مهم برای داوطلبان

قبل از آزمون، تمرین طراحی صحنه‌های نمایشی با زاویه دیدهای مختلف را انجام دهید.

موضوعات تخیلی، داستانی، سنتی یا مدرن را تمرین کنید.

طراحی عناصر دکور، نور، مسیر حرکت بازیگر و عمق صحنه را یاد بگیرید.

نمونه سؤالات سال‌های گذشته را بررسی کنید.

در آزمون، ابتدا ایده کلی را روی چرکنویس بیاورید و سپس شروع به طراحی اصلی کنید.

 

 

جمع‌بندی

آزمون عملی طراحی صحنه فرصتی برای نمایش خلاقیت و توانایی‌های هنری داوطلبان کنکور هنر است. درک صحیح از فضا، ترکیب‌بندی، و ارتباط میان عناصر تصویری با مفهوم کلی، نقش مهمی در موفقیت در این آزمون دارد. تمرین مستمر، مطالعه منابع معتبر و مشاهده‌ی آثار حرفه‌ای می‌تواند به افزایش آمادگی کمک زیادی کند.

 

🎭 نمونه سؤال آزمون عملی طراحی صحنه

🧩 نمونه سؤال ۱: نمایش در زمان قحطی

موضوع:

> «یک خانواده فقیر در دوران قحطی، در اتاقی سرد و تاریک دور یک چراغ نفتی نشسته‌اند.»

 

🎯 نکات کلیدی برای طراحی:

فضا باید حس فقر، تاریکی و سادگی را منتقل کند.

وسایل باید حداقلی باشد (مثلاً لحاف کهنه، کوزه، چراغ نفتی).

نورپردازی بسیار مهم است (نور از یک منبع گرم در دل فضای سرد).

ترکیب‌بندی احساسی (مثلاً مادری که بچه‌اش را بغل کرده، پدری که به زمین نگاه می‌کند).

 

---

🧩 نمونه سؤال ۲: پشت صحنه یک سیرک

موضوع:

> «در پشت صحنه‌ی یک سیرک، هنرمندان در حال آماده‌شدن برای اجرای شب هستند.»

 

🎯 نکات کلیدی:

طراحی فضاهای پشت پرده، با لباس‌های آویزان، وسایل شعبده‌بازی، آینه و چراغ‌ها.

فیگورهایی در حال تمرین، آرایش کردن، لباس پوشیدن.

فضا باید پرانرژی، اما آشفته باشد (نظم نمایشی ولی پرجزئیات).

بازی با نور و رنگ‌ها (قرمز، زرد، آبی).

 

---

🧩 نمونه سؤال ۳: شهر آینده در دل کویر

موضوع:

> «یک شهر آینده‌نگر در وسط بیابان، با فناوری‌های عجیب ولی سازگار با طبیعت.»

 

🎯 نکات خلاقانه:

ترکیب معماری سنتی ایرانی با المان‌های آینده‌گرا.

طراحی آسمان‌خراش‌هایی با انرژی خورشیدی، باغ‌های معلق، تونل‌های زیرزمینی.

آدم‌هایی با لباس‌هایی خنک‌کننده یا ربات‌های خدمت‌کار.

استفاده از رنگ‌های سرد در دل گرمای کویر (آبی، نقره‌ای، خاکی روشن).

 

---

✅ نکته تمرینی:

سعی کن برای هر سؤال:

ابتدا یک اسکچ سریع بکشی برای جاگذاری عناصر.

زاویه دید مناسب انتخاب کنی (مثلاً دید از بالا، مورب، روبرو).

با یک چراغ یا منبع نور به ترکیب‌بندی عمق بدهی.

از رنگ و بافت برای تفکیک عناصر استفاده کنی.

 

۴.نمونه سوال ۴

  موضوع:

> «در یک شهر خیالی که تمام مردم آن شب‌ها روی پشت‌بام خانه‌های خود زندگی می‌کنند، یک جشن بزرگ برگزار می‌شود.»

 

📝 دستورالعمل

یک صحنه‌ی نمایشی طراحی کنید که جشن شبانه‌ی این مردم را روی پشت‌بام‌ها به تصویر بکشد.

زاویه دید را طوری انتخاب کنید که فضا، عمق و نورپردازی شبانه به خوبی دیده شود.

المان‌هایی مانند نورهای رنگی، وسایل جشن، چیدمان خانه‌ها، حضور مردم، موسیقی و غیره را در طراحی خود بگنجانید.

از پرسپکتیو مناسب استفاده کنید و رابطه‌ی میان فضاها را به خوبی نشان دهید.

 

🎨 نکات مهم در طراحی پاسخ

مورد توضیح

ایده‌پردازی خلاقانه تصور کنید این شهر چه شکلی است؟ آیا مدرن است یا سنتی؟ چگونه جشن می‌گیرند؟

پرسپکتیو صحیح از زاویه بالا یا مورب استفاده کنید تا صحنه پشت‌بام‌ها دیده شود.

ترکیب‌بندی خوب جای‌گیری عناصر مهم (مردم، چراغ‌ها، آسمان، سازها...) را منطقی و جذاب انتخاب کنید.

نورپردازی شبانه استفاده از کنتراست و سایه‌روشن برای نمایش نور مصنوعی در شب اهمیت دارد.

جزئیات داستانی سعی کنید داستانی در دل طراحی داشته باشید؛ مثلاً بچه‌ای که بادکنک در دست دارد یا یک نوازنده روی لبه بام.

 

 

🧰 ابزار پیشنهادی

مداد طراحی برای خطوط اولیه

راپید یا خودکار مشکی برای خطوط نهایی

مدادرنگی یا آبرنگ برای رنگ‌گذاری (مخصوصاً نور شب، آسمان، چراغ‌ها)

1000269448.png

در نظر داشته باشید مشاوران سامانه مشاوره تحصیلی کارنامه سازان آماده هستند تا به تمام سوالات شما درباره آزمون عملی طراحی صحنه کنکور هنر ۱۴۰۴ پاسخ دهند. شما می توانید با استفاده از سامانه مشاوره تحصیلی  کارنامه سازان با مشاوران حرفه ای این مرکز در ارتباط باشید. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام کنکور سراسری کارنامه سازان از آخرین اخبار و تغییرات این حوزه مطلع گردید 

و از کلاسهای رایگان و جلسات اول که بصورت رایگان برگزار میشود استفاده نمایید. 

برای کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از کلاس‌های رایگان می‌توانید با شماره ۰۹۳۰۶۷۰۸۸۵۵ 

مدیر و موسس آموزشگاه کارنامه سازان سرکار خانم فاطمه محمدی  در واتس اپ و تلگرام در ارتباط باشید . 

 

Karname logo

کنــکور هنـــر کارنــامــه سازان؛

رتبــه یک کنکور هنــر